Proč si doplnit energii přírodně energetickým gelem i když nesportujete

I Vám nesportujícím se stává, že jste unavení, nic se Vám nechce dělat a navíc ani nejste hladoví? Energy drinky nechcete, kávy jste už vypili asi tři a je pozdě odpoledne? Zkusili jste už energetický gel?

Energetický gel i když nesportuji? Možná tomu nedáváte velkou šanci, ale zkusíme Vás přesvědčit. Tady jsou tři důvody, proč byste to mohli zkusit.

 

Primárním účelem energetického gelu je dodat energii. 

Denně průměrný člověk potřebuje od 1500 do 2000 kCal. V jednom malém 30 gramovém energetickém gelu se skrývá přibližně 90 kCal, což je přibližně 4,5 % potřebné denní dávky energie. 

Víte že: Kofein energii nenabízí, jen omezuje pocit únavy blokováním receptorů únavy.

Mozek potřebuje cukry a když je cítí na jazyku, hned ho nabudí

Lidské tělo se evolucí přizpůsobilo na spalování cukrů a mozek je doslova na nich závislý. Nemluvíme o klasickém bílém cukru z řepy. Mluvíme o makronutrientech sacharidech. Mozek a také tělo potřebují glukózu a hladinu glukózy v krvi si regulují. Zaměřte se hlavně na nízký glykemický index, díky kterému se bude hladina glukózy udržovat rovnoměrná, aby nerostla příliš rychle a tělo si nezačalo ukládat glukózu do podkožního tuku.

Energetický gel je lehce stravitelný

Toto je výhoda hlavně tehdy, když se vám ani jíst nechce. Tehdy se zaměřte na energetické gely s přírodním složením nejlépe v bio kvalitě, abyste se cítili v pohodě a ne přejedeně. Má-li pro Vás balení energetického gelu hodně energie naráz, vyzkoušejte opakovatelně uzavíratelné balení. Takto si můžete gel vychutnávat postupně, podle vašich potřeb.

Věříme, že tyto 3 důvody změnily Váš pohled na energetické gely a rozhodnete se je vyzkoušet také mimo sportovní  činnosti. Osobně doporučujeme Monk Cocoa Gel, který Vám nabízí čokoládovou chuť a dostek energie. Pokud byste chtěli něco svěžejšího, doporučujeme vyzkoušet rakytník nebo baobab, který získal ocenění Great Taste Award.

Nezapomeňte, že jsme tu pro vás. Poradíme, vysvětlíme, pomůžeme s výběrem. Budeme rádi za vaše komentáře a poznámky na podpora@monk-nutrition.cz

Sledujte nové články a naší Facebook stránku.
MONK Nutrition team

Zpět do obchodu